понеделник, 31 март 2014 г.

Наблюдаваме и се грижим

Днес най – любознателните деца от детската градина провериха дали са поникнали насажденията във вкусната градинка  след дъжда от миналата седмица. Със задоволство забелязаха,че лука е поникнал, много добре се развиват царевицата, баклата, граха, репичките. Децата насяха семена от моркови във вагончетата на влакчето. Украсиха с рисунки влакчето и изпяха няколко весели песнички, за да зарадват своята градинка.
















неделя, 30 март 2014 г.

Открита практика в Подготвителна група "Шарен свят"

   След проведена вътрешна квалификация на тема: "Методът на Мария Монтесори в условията на детската градина", г-жа Райна Гроздева - старши учител в ОДЗ "Елица", представи пред колегията открита практика по Български език и литература в Подготвителна група "Шарен свят". Децата бяха въведени в темата чрез мозъчна атака: "Какво би станало, ако всички букви изчезнат?". Малчуганите дадоха оригинални и аргументирани отговори на този въпрос. Демонстрираха завидни умения и знания за анализ и синтез на думи по сричков модел. Самостоятелно откриваха отговорите на поставените задачи и показаха готовност за бъдещата си социална роля - "ученик". При индивидуалните игри с развиващ характер, осигуряващи самостоятелно упражняване на речеви компетенции, децата показаха качествата самоконтрол, уважение към мнението и труда на другия, дисциплина и удовлетвореност от постигнатите резултати.






























петък, 28 март 2014 г.

Пролетен празник във 2 “А“ група


 На сцената в музикалния салон на детската градина засияха  красивите усмивки на децата, които представиха пред своите родители  пролетните вълшебства - с  песни, танци и музикални драматизации. Топлото пролетно слънце и южният вятър събудиха  Зайко,  семейството на мечетата,  Ежко,  горското поточе, цветя и пеперуди и всички горски обитатели, които пееха радостно  в очакване на пролетта. И ето, че добрата новина  за идването на пролетта донесоха работливите пчелички. Трите сестрички- нежните пеперуди затанцуваха в ефирен вълшебен валс с първите цветенца. През пролетта се  случват чудеса…..Малката  гъсеничка, която беше сама, нямаше с кого да поиграе, мислейки, че е невзрачна и безполезна,  се превърна в нежна и красива пеперуда, на която се зарадваха всички буболечки и животинки. Усмихната и щастлива, че вече има приятели, накрая тя заедно с всички изпълни своята песен за добротата и красотата.