сряда, 28 май 2014 г.

Игри и спорт - шанс и предизвикателство за всички

По случай 1 юни – международния ден на детето се проведе спортен празник под мотото: „Игри и спорт – шанс и предизвикателство за всички”. По традиция празникът започна с посрещане на знамето на ОДЗ „Елица”, съпроводено с мощно ура от децата. Истинско оживление предизвика масовата  аеробика, която бе подготовка за състезателните спортни игри. Децата демонстрираха бързина, смелост, сръчност и състезателен дух. Бурни овации получиха мъниците от яслените групи със своите танци. Красиво украсеният двор със знаменца и балони, огласян от песните и танците на децата, цветните костюми допринесоха за веселото настроение на всички. Госпожа Дюлгерова, директор на ОДЗ „Елица” връчи на малките спортисти грамоти за активно участие в празника. Емоциите от спортния празник споделиха родители и близки на децата.
Във връзка с кампанията „ДМ Слънчеви деца“ от магазин ДМ  в Сливен зарадваха за пореден път децата с индивидуални подаръци – шапки за слънце, стикери и книжка с историите на кенгурото Тони, талони за отстъпки при покупки в магазина. 
























понеделник, 26 май 2014 г.

Kонкурс за детска рисунка


Приключи първия етап от конкурса за детска рисунка „Яжте риба тя е вкусна и полезна” в Сливен. Резултатът от него беше обявен на официална церемония на 24 май от 15 часа в Държавен Куклен Театър - Сливен. Журито определи 12 финалиста  и връчи няколко специални награди. Сред финалистите е Калоян Стойчев – 6 г. от нашата детска градина. Рисунките са отпечатани в годишен 12 листов календар за 2015 година, който беше подарен  на участниците в конкурса, както и магически чаши за всички малки художници.След официалната част децата  имаха възможност да се насладят на театрално представление.
Конкурсът е част от проект „Промоционална кампания, насочена към престижа на продуктите от риболов и аквакултура в Община Сливен. Екипът на проекта изказа благодарност  на всички директори на училища, детски градини, читалища на територията на Община Сливен и на техните възпитаници за участието.

По инициатива на Община Сливен, всички рисунки от конкурса „Яжте риба, тя е вкусна и полезна!”, ще бъдат изложени в сградата на сливенския куклен театър, за да радват по продължително жителите на Общината и да ги насърчават да консумират редовно, риба и рибни продукти.

петък, 23 май 2014 г.

Пролетна забава

   Малките палавници от група „Мечо Пух” представиха пред родители и гости спектакъла „Пролетна забава”.
   Две малки пухкави облачета събудиха заспалите бръмбари, калинки, цветя, горски и домашни животинки. С китара в ръка малкото щурче покани всички на пролетна забава. В гората настъпи пролетно оживление. Под многоцветната дъга всички пяха и танцуваха. От далечния юг долетяха лястовичката и щъркелът. Работливите пчелички събудиха спящите мечета, а малкото жабче запя своята пролетна песен. Всички участници, като истински артисти получиха награди и заслужени аплодисменти от публиката.













"За всяка болка има билка"


За всяка болка има билка, дали със тънка жилка,
или цветенце ароматно, а може плодче благодатно.
Богат е този, който има вълшебни билки цяла зима,
че не парите  дават здраве, а здравето богат те прави!
Затуй от пролет, чак до есен, събирай билките със песен.



Днес, 23 май децата от ПГ 5Б и ПГ 5В , „Бърборино” и „Весели звездички”разказаха и показаха на своите другарчета къде растат, какво лекуват и как се събират билките. Лечителят- билкар чичо Здравко излекува ангината на Ники с ароматен билков чай и всички заедно с кошнички в ръка  поеха по витата пътечка да събират билки за домашната аптечка. Децата научиха за богатството от различните видове  билки, които растат по нашите земи. Те се събират сутрин рано, преди да ги жарне слънцето през най- дългия ден от годината, Еньовден – 24 юни.








От всяко цветенце набрано, голям венец увихме рано
и здрав ще бъде сто години, под него днеска, който мине!






четвъртък, 22 май 2014 г.

В парк "Юнак"

Още не ни е напуснала емоцията от концерта – спектакъл „Приказка за Сливен“  при откриването на Националната конференция по Предучилищно образование. Днес изпълнихме обещанието си към децата от ПГ6 Б, ПГ 5 Б и ПГ 5 В, участници в концерта да  ги заведем в парк „Юнак“ да поиграят на воля за награда. Освен това получихме  и индивидуални подаръци за всички деца от магазин ДМ – шапки, стикери, книжки, талони, лосиони, във връзка с кампанията на магазина „dm Слънчеви деца“. Предстои ни да заведем и бъдещите абитуренти от ПГ 6 Г група, участници в концерта да поиграят на атрактивните съоръжения в сливенски парк.
Ето как се забавляваха децата в красивия парк „Юнак“