сряда, 27 май 2015 г.

Приключенията на Гъбарко




    Децата от група „Мечо Пух” представиха пред родители и гости спектакъла „Приключенията на Гъбарко”. Калинки, пеперуди, врабчета и щурчета, работливите джуджета и горските феи разказаха на Гъбарко, че щом с добро сърце отвърне, при него доброто ще се върне!  Всички в старата гора си живеят дружно и за приятелите във беда правят всичко нужно. 
След като пяха, танцуваха и забавляваха публиката като истински артисти за  награда си похапнаха вкусна торта!












вторник, 26 май 2015 г.

В детската градина весели игри ще има

        По повод 1 юни – международния ден на детето в двора на ОДЗ „Елица” се проведе спортен празник под мотото: „В детската градина весели игри ще има”. По традиция празникът започна с дефиле на групите, посрещане знамето на ОДЗ „Елица”, съпроводено с мощно „ура”, изпяване химна на детската градина. Истинско оживление предизвика масовото раздвижване, което бе подготовка за състезателните спортни игри. Като истински спортисти децата демонстрираха в игрите състезателен дух, бързина, смелост и сръчност. Най – малките, децата от яслените групи получиха бурни овации за своите танци. Празнично украсения със знаменца и балони двор, огласян от песните и танците на децата, цветните костюми допринесоха за веселото настроение на всички. Госпожа Дюлгерова, директор на ОДЗ „Елица” приветства участниците и връчи грамоти на малките спортисти за активното им участие в празника. Бъдещите първокласници предадоха знамето на ОДЗ „Елица” на по–малките, които обещаха да го пазят и защитават с чест. Емоциите от спортния празник споделиха родители и близки на децата.
































понеделник, 25 май 2015 г.

'На мегдана"

   Хубаво е нашето село! Хубаво е да го гледаш от близо и от далече! А на мегдана се намира най – хубавата чешма от всички села наоколо. Тук се събират млади и стари да пийнат водица, тук се играят най–хубавите български хора, тук се пеят най–хубавите момински песни.”
   Децата от Подготвителна група - 5 г „Патиланско царство” пресъздадоха с кръшни хора, скечове по разказите на Чудомир, надлъгването между Хитър Петър и Настрадин Ходжа и весели хумористични песни, неповторимата атмосфера на селския мегдан.
   Деца, родители и гости се заредиха с положителни емоции, а малките артисти получиха заслужени аплодисменти и безброй усмивки.