петък, 24 март 2017 г.

ВАЖНО ЗА ЕЛЕКТРОННИЯ ПРИЕМ!!!

Родителите ще могат да влизат в електронната система за прием директно от сайта на община Сливен, където ще бъде сложен линк/банер към електронния прием. Сайтът ще бъде активиран на 31.03 в 16ч., без да е достъпно меню „Регистрация“. Същото ще бъде активно от 10:01ч. на 01.04.2017г.
Ако имате въпроси, обръщайте се към нас на телефоните на детската градина! На сайта на детската градина е качено РЪКОВОДСТВО ЗА РОДИТЕЛЯ

четвъртък, 2 март 2017 г.

Аз обичам България




                     По повод 3 март, Националния празник на България  в ІV А група  „Мечо Пух”се проведе викторина на тема „Аз обичам  България”. В двата отбора от деца „Любознайко” и „Многознайко” бяха включени и родители, които да печелят точки за отбора, в който се състезават. Участниците в състезанието  показаха  самостоятелност, инициативност, самокритичност и организираност в  познавателните и практически дейности. Ориентираха се в символиката и ритуалността на най-популярните български празници, участваха в забавни задачи. Децата демонстрираха познания за бележити български личности, добра рефлексия и екипна работа по темите: „Обичам моята Родина”, „Моят роден град”, „Познай героя”, „Опознай Родината, за да я обикнеш”.
              Всички участници отговаряха  изчерпателно и подробно на въпросите, като определяха България като своя родина и Сливен, като роден град. Назоваваха и разказваха за националните символи и символите на нашия град. Приятелската надпревара се превърна в истински празник, съпътствана от песни, стихчета и танци. Публиката беше впечатлена от познанията на децата за национални и исторически теми.
               Отговорите на децата бяха оценявани от компетентно жури в състав: г-жа Дина Димитрова- старши експерт Предучилищно възпитание  в РУО – Сливен; г-жа Йорданка Кондева - главен експерт в Дирекция „Образование, култура и връзки с обществеността” в Община Сливен; г-жа Величка Христова – Директор на ХІІ ОУ ”Елисавета Багряна” – Сливен; г-жа Ирина Дюлгерова – Директор на ДГ”Елица” – Сливен.
































Отбелязваме 3 март - национален празник на България



Днес  2 март децата и учителите от клуб „Млади възрожденци” при ДГ „Елица” организираха тържествен празник, посветен на 3 март – националния празник на България. Гости на събитието бяха деца и колеги от дневен център за деца с увреждания „Св. Стилиян Детепазител”.
           Да, малка е нашата България, но много българи са оставили ярка следа в нейната история. И тази ярка следа има краткото обяснение -себераздаване до последен дъх. Врязани завинаги в паметта на поколенията, образите на Левски, Бенковски, Волов, Каблешков, Ботев и още много знайни и незнайни герои се вплитат като венец в днешната слава на Родината. Винаги ще им бъдем благодарни и задължени за това, че ни вдъхнаха частица от своята борческа воля, частица от своята обич към Отечеството ни.
           Младите възрожденци се поклониха пред техния подвиг и развълнуваха всички присъстващи с изпълнените патриотични песни и стихове.
            Следвайки заветите на безсмъртните герои и по повод на тази паметна дата 3 март, нека да си спомним колко е важно да бъдем единни и да си пожелаем винаги да бъде така!

Честит  национален празник, българи!