понеделник, 24 март 2014 г.

Солидарна акция за създаване на вкусната био - градинка

На 22 март проведохме дългоочакваната солидарна акция за създаване на нашата вкусната био - градинка.Образователните "вкусни био-градинки" са дългосрочна иницатива на "Фондация ЗАЕДНО - общуване за подкрепа и развитие" за въвеждане на алтернативни подходи на учене чрез преживяване в детското образование.  Това е добра практика, която има потенциала да обединява усилията на учители, родители и местната общност за изграждане на едно зелено, красиво, полезно и любимо място, където заедно с децата, ние всички учим най-скъпоценните уроци - тези на Природата.
БЛАГОДАРИМ  сърдечно на всички, които уважиха нашата покана и дойдоха в почивния си ден да създадем нещо истинско, нещо свое, живо, чисто - зелена класна стая на открито.
Положителната нагласа, енергия, ентусиазъм, настроение помогнаха много в трудовия ден. Мъжете се хванаха с тежката задача да копаят ров за гумите и езерото, да режат дъски и палети за повдигнатите лехи, да пренасят пръст и тор, да строят влакчето. Жените  пък се заеха да оформят лехите, съгласно изискванията за изграждане на повдигната леха. Децата бяха ангажирани с оцветяване на бидона за дъждовна вода, засаждане на семена и други забавни занимания, след което също се включиха в запълването на лехите.
Изключително  вълнуващ, изпълнен с преживявания хубав пролетен ден, който дълго време ще ни мотивира да продължим с дейностите по проекта.























Няма коментари:

Публикуване на коментар