четвъртък, 15 ноември 2018 г.

Талантът обича всяко дете


На 15 ноември членовете на Методическо обединение „Естетически дейности“ организираха с децата творческо ателие под надслов  „Талантът обича всяко дете“. С помощта на атрактивна презентация  децата се „пренесоха“ във вълшебния свят на чудесата.  Целта на педагозите беше да покажат различни видове изкуство,  да открият пред  тях  красивите неща, които ни заобикалят и как може чрез изкуството  да се радваме и изразяваме.
Деца от различни възрасти проявиха неподозирани за тях таланти, като изпробваха забавни игри  с кинетичен пясък, създаваха пана с разноцветен пясък, рисуваха с пръсти, аранжираха цветя. Срещата с неочаквани материи и усещания провокира любознателността, откривателски дух,  освободи творчески заряд, което даде възможност за нестандартна  проява на темперамента и вътрешния свят на децата. За да преодолеят  свои притеснения и  страхове, децатa от подготвителна група ги нарисуваха и „хванаха“ в  „Капан за сънища“, който изработиха сами.
Инициативата е свързана с проект “Талантът обича всяко дете“, иницииран от членовете на обединението по повод Седмицата на толерантността. В реализирането на дейността се включи Павлина Ангелова - психолог в детска градина  „Елица“.


















Няма коментари:

Публикуване на коментар