неделя, 31 януари 2016 г.

ПРАВА И ОТГОВОРНОСТИ



В открита ситуация на тема: „Имаш ли права - споделяш отговорности!“ децата от ПГ 5 А  „Мечо Пух” демонстрираха пред родителите  знанията си за правата и задълженията.  След като наблюдаваха мултимедийната приказка, децата коментираха познатите им права:  право да бъдат обичани,  отговорността да обичат и да се грижат за другите; да уважават другите, независимо от техните различия;  право на сигурност и удобство в своя дом  и задължението да го поддържат подреден и чист; право на чиста околна среда и задължението да не я замърсяват. Самостоятелно   достигнаха  до извода, че правата могат да се спазват, ако деца и възрастни поемат своите отговорности.  


























В практическата работа по групи и подготвените интерактивни  игри и упражнения, непринудено и забавно  се постигна активно взаимодействие между  деца, родители и учители. Познавайки своите права и отговорности децата  се учат да поемат отговорността за постъпките си,  развиват своята ценностна система и лични качества.

понеделник, 18 януари 2016 г.

РОДИТЕЛСКА СРЕЩА ЗА БЪДЕЩИТЕ ПЪРВОКЛАСНИЦИ



Във връзка с предстоящото записване на  ученици в първи клас Ви уведомяваме, че родителската среща с  представители на училища в нашата детска градина ще се проведе на 03 февруари от 17 часа във физкултурния салон.

петък, 15 януари 2016 г.

Нова приказка за червената шапчица

Авторски спектакъл на ДКТ - Ямбол, изпълнен с хумор и комични ситуции. Актьорите преминават през множество сценични превъплъщения, вече никой не се бои от стария вълк :)
Представлението провокира детското въображение, а тънкият хумор забавлява както малките, така и порасналите.