вторник, 3 май 2011 г.

Викторина "Неспокойната планета"







Под надслов „Неспокойната планета” премина днес, 3 май организираната от учителите от Методическо „Природо – Математическо” обединение в ОДЗ „Елица” викторина за природните бедствия с децата от подготвителните за училище групи. Отборите „Спасители” и „Пожарникари” показаха знания и умения за природните бедствия, аварии и катастрофи и поведение в кризисна ситуация. Отговаряха безпогрешно на въпросите : Какво е природно бедствие?, Как се реагира при земетресение, наводнение, пожар, буря и ураган и кой може да ни помогне?, Кои телефони трябва всички да знаят?

Игрите „Избери и покажи”, „Довърши изречението”, „Загаси горския пожар” убедиха компетентното жури – г-жа Снежана Кънева, г-жа Ирина Дюлгерова и г-жа Надя Стоянова, че децата знаят как да се справят в критични ситуации.

Децата от публиката реагираха емоционално на всеки правилен отговор и помагаха активно на състезателите. Децата от трета възрастова група, поздравиха всички със стихчета и песни за природните бедствия. Презентацията за професията на пожарникаря впечатли всички деца.

За отличното си представяне, отборите получиха награди и грамоти.


Няма коментари:

Публикуване на коментар