сряда, 7 ноември 2012 г.

“Вълшебства от природата"

Всеки ден за децата от ОДЗ  „Елица“ е едно вълнуващо преживяване, свързано с игри, мечти и забавления, откривателство  и смело впускане в приключенията на приказното царство. Но днес-7 ноември , денят е по-специален. Зеленият кът в сградата на детската градина се превърна в изложбена зала за творбите на „големите майстори“ от ПГ 6А, ПГ 6В, ПГ 5Г и децата от 2б и 2в група.. Невероятно е как очарованието на есента дава толкова вдъхновение, свобода на въображението, детската фантазия и талант красотата в природата да бъде видяна и пресъздадена през погледа на детските очи в една вълшебна приказка.
Цялата хармония и изобилие на природата е събрана в изящните кошнички с есенни дарове, в  цветни фигурални композиции, в  пъстри пана и апликации. А есенните  венци  от  горски треви, сухи цветя, мъхове и листа  някак неусетно напомнят  за  топлото октомврийско слънце, което залива с  мека топлина земята и дяволито намига на жълтите слънчогледи   край плета на стария двор. В продължение на един месец  децата заедно със своите учители от Природо-математическо обединение и родителите събираха  природни материали и аранжираха  експонатите. Работата  в детската градина и семействата се превърна в творческа работилница за изява на идеи, сръчност и оригиналност.
        Изразяваме нашата  благодарност към всички родители, които ни подкрепят в идеята, че чувството за естетика  и  уменията за творческо мислене се възпитават още в детството.

                                                              Децата са като есента - те създават красота!












 

Няма коментари:

Публикуване на коментар