четвъртък, 10 март 2016 г.

Горди потомци на Ботев и Левски



Днес в ОДЗ „Елица” се проведе викторина, посветена  на живота и делото на Левски и Ботев. Викторината се организира по инициатива на членовете на клуб „Млади възрожденци“. Участници в състезателния форум бяха деца от подготвителни групи, организирани в четири отбора- „Веселата къща“, „Мечо Пух“, „Патиланско царство“ и „Слънчова усмивка“.
В началото на събитието децата  сведоха глави и почетоха  паметта на героите, загинали за свободата на България.
        В създалата се емоционална атмосфера всички деца почувстваха значимостта на делото на Васил Левски и Христо Ботев. Впечатлени от отминалия национален празник и от всичко, което са научили от своите учители и родители, малките възпитаници на ОДЗ „Елица” споделяха интересни факти, свързани с личността и святото дело на тези велики българи. Публиката също активно се включваше с отговори на въпроси и подкрепяше своите отбори. В музикалните паузи присъстващите пяха песни и рецитираха стихове за бележитите българи.
Жури в състав – председател г-жа Д.Димитрова – старши експерт по предучилищно възпитание в  РИО – Сливен, членове - г-жа Дюлгерова – директор на ОДЗ „Елица”, и г-жа Райкова – старши учител, оценяваше справедливо отговорите на децата.
Макар и малки, децата осъзнават принадлежността си към българския род, разбират, че саможертвата на героите, личните им качества – честност, смелост, непресъхващата им жажда за свобода, могат да бъдат светъл пример за всички нас и да ни накарат да се чувстваме горди като българи!
Викторината под надслов „Горди потомци на Левски и Ботев“ беше не само показ на знания, а и впечатляващ урок по родолюбие. Отборите получиха грамоти и награди за достойното си представяне, както и много и заслужени похвали от журито.
































Няма коментари:

Публикуване на коментар