четвъртък, 1 ноември 2018 г.

Награда „Софроний Врачански“ в категорията „Млад учител – успешен старт в професията“

Биляна Петрова  - учител  беше предложена от педагогическия съвет на ДГ "Елица" и  удостоена от РУО Сливен  с награда  „Софроний Врачански“ в категорията „Млад учител – успешен старт в професията“. Наградата се връчва по случай 1 ноември - Ден на народните будители. Тържествената церемония по награждаването се проведе на 31.10.2018 г в РУО.
Биляна Петрова  работи в ДГ „Елица“ от 2017г. Завършила е специалност „Предучилищна педагогика“ в Тракийски университет гр. Стара Загора. Притежава висше образование по специалността, 2 години педагогически стаж.

Като млад учител в работата си с децата, Петрова проявява творчески подходи,  индивидуално отношение според интересите, потребностите и нуждите на децата. Материалите и дейностите гарантират успешното развитие на всяко дете. Осигурява необходимия им емоционален комфорт за пълноценното им личностно израстване, като организира подходящата за тях образователна, развиваща, безопасна  среда – постери, кътове, картини и др. Подхожда към децата с доверие и вяра в техните възможности.
Стимулира децата в своята група да се изявяват, да изграждат увереност като участват в конкурси, мини проекти на групата и др. Организира празници, забавления, екскурзии заедно с родителите.

Биляна Петрова ефективно работи с родителската общност. Изгражда доверителни, партньорски отношения, които са основа за осъществяването на планираните съвместни дейности – семинари, тренинги, консултации, празници, екскурзии. Притежава положително отношение и готовност да помага при нужда, в интерес на децата, тяхното   здраве и личностно развитие.
Ползва се с обичта на децата, уважението и доверието на родителите.
Петрова проявява позитивизъм, творческо отношение към педагогическия процес, отлични комуникативни умения, отговорност, с което заема своето достойно място в нашия колектив.
Честита награда! Нека това първо отличие бъде стимул за творчество, вдъхновение, дръзновение!


Няма коментари:

Публикуване на коментар