вторник, 19 ноември 2013 г.

17 ноември - ден на почит на жертвите по пътищата

Децата от ОДЗ „Елица” изразиха своята почит към жертвите по пътищата, като демонстрираха знания и умения в практически ситуации по БДП. В продължение на няколко седмици слушаха разкази, учиха стихове и пяха песнички за пътните знаци и светофара. Малчуганите се състезаваха в игри по безопасност на движението, управляваха по пътното платно на ситуираното кръстовище в кабинета по БДП своите превозни средства, като спазваха светлините на светофара, пътните знаци и правилата за безопасно поведение. "Майки с бебета" внимателно преминаваха по пешеходните пътеки под зоркия поглед на „служител от КАТ”. Играха образователни компютърни игри, сглобяваха пъзели и отбелязваха правилно и неправилно движение на пешеходците в картинки.
Надяваме се, че децата на ОДЗ "Елица" и техните родители ще допринесат за безопасността на пътя със своето отговорно отношение и поведение!



В "Дните на пешеходна безопасност" през последната седмица на месец октомври децата от всички групи участваха в практически ситуации за упражняване правилата на безопасно поведение на пътя.


Макетът на звуковия светофар предизвика голям интерес дори и сред  по-малките деца







Образователните компютърни игри подпомагат децата да затвърдят знанията за пътните знаци и за светофара.





Най-големите деца, бъдещите първокласници натрупаха много знания за правилата  на пътя - като пешеходци и пътници в превозно средство






Всички деца знаят, че на пътя трябва да са  с мама и тате и да ги държат здраво за ръката!


1 коментар: