сряда, 27 ноември 2013 г.

ВКУСНАТА БИО – ГРАДИНКА /уроци от Природата за всички/

….във вкусната био – градинка твори задружна дружинка: земята, водата, дъгата, цветята, пчелите, децата
Уважаеми родители и приятели, искаме да ви разкажем за проекта,  по който ще работим. Вкусните био-градинки е солидарна мрежа за учене чрез преживяване и устойчив начин на живот
Вкусната био - градинка е образователна билково – зеленчукова градина, която ще създадем заедно с децата с родителите в двора на детската градина. По този начин теорията ще се превърне в житейска опитност и ценност за цял живот. Вкусната био - градинка ще бъде нашият образователен инструмент за „учене чрез преживяване“ и придобиване на трайни умения за здравословен начин на живот и позитивно общуване с Природата и околния свят.  
Най-ценната реколта  на вкусната био градинка ще са качествата, които очакваме децата да развият, докато с Ваша и наша помощ се грижат за растенията – любознателност, търпение, последователност, доброта, внимание, толерантност и любяща грижа към околните и Природата.
Градинката е прекрасен повод за родителите и учителите да хармонизират своите послания и усилия за възпитание и позитивно общуване с децата.  Ще играем заедно нова приключенска игра „Създавам, радвам се, споделям…света, за който мечтая“ и докато играем ще се научим как лесно, забавно и практично да създаваме хармония и красота на мястото, където живеем.
Мечтата на създателите на тази образователна практика е тя да докосне и обогати живота на всяко дете,  което живее в красивата ни Родина.
Уважаеми родители, може да участвате като доброволци, като партньори, съмишленици, дизайнери…Ако имате свободно време – елате заедно да се потрудим, ако имате домашно отгледани семена – донесете ги, ако имате ненужни съдове, в които да направим разсад, бали със слама или дървени палети за лехи – подарете ги!
Да подарим на децата това уникално приключение – Вкусната био  - градинка!

На страницата ни в сайта ще Ви информираме периодично за графика с дейностите. Не се колебайте да се включите –Вие, Ваши близки, приятели, всеки може да е полезен и всеки може да научи нещо и от нас!


Няма коментари:

Публикуване на коментар