неделя, 7 декември 2014 г.

Трети фестивал за учене през целия живот

На 7 декември, деца, родители и учители от ОДЗ „Елица” се включиха във фестивала на ученето през целия живот, който се провежда за трети път и е продължение по проект NELLII - Мрежа за инициативи и информация за учене през целия живот. Празникът се проведе в цялата страна от Министерството на образованието и науката с подкрепата на Европейската комисия. Проявите в гр. Сливен се осъществиха чрез регионалният инспекторат по образование.
Фестивалът бе тържествено открит във форума на XII ОУ „Елисавета Багряна”. Г-жа Вили Христова, директор на училище „Елисавета Багряна” приветства гости и участници. Сред гостите бяха г–жа Бисерка Михалева, началник на РИО – Сливен, г-жа Дина Димитрова, старши експерт по Предучилищно възпитание, г–жа Веселина Бонева, старши експерт по чуждоезиково обучение и г–жа Мария Петрова, старши експерт за квалификация на педагогически кадри. Г–жа Бисерка Михалева откри фестивала и пожела ползотворна работа на участниците.
В чуждоезиковото ателие: „Занимателен английски за малки и големи” – под формата на игрови ситуации, подвижни и дидактични игри, песни, приказки и стихотворения, участниците в празника се забавляваха и учиха английски език, запознаха се с различна култура и традициите в Англия заедно с учителя от Езиков център „ЕОС”.
В ателие „Предколедни занимания“ – деца, родители, баби и учители изработиха  необикновена коледна украса от нестандартни материали – кожа, прежда, копчета, хартия, мъниста, канелини пръчици, солено тесто,електрически крушки и др. Всички се заредиха с положителни емоции и останаха удовлетворени от резултата на своя труд.
Във физкултурния салон на училище „Елисавета Багряна”, децата от школата по футбол в Обединено детско заведение „Елица” и техните родители се включиха в тренировка по футбол под ръководството на треньора Антон Вълков. Бащи и синове се състезаваха помежду си в спортна игра. Последва мач със съдия г-н Меразчиев, спортен коментатор – г-жа Меразчиева. За положения труд и спортни постижения участниците получиха грамоти и награди..
 откриване на фестивала
 занимателен английски  за малки и големи




 предколедни занимания











 готовите украшения и сувенири




 малките спортисти






Няма коментари:

Публикуване на коментар