петък, 18 ноември 2016 г.

Добротворство




Толерантност означава уважение, приемане и разбиране на богатото многообразие от култури в нашия свят, на всички форми на самоизява и способите за проява на човешката индивидуалност. За да има толерантност – трябва да има знания, откритост, общуване и свободата на мисълта, съвестта и убежденията.  
По повод деня на Толерантността  - 16 ноември  деца и родители от трета възрастова подготвителна  група „Шарен свят“ показаха с  колко доброта са изпълнени сърцата им. Децата приготвиха играчки от балони за по-малките си приятели от група „Бърборино“, разговаряха за това кое ни прави нещастни, как можем да помогнем на хора в беда, що е щедрост и как се проявява.  Родителите донесоха много дрехи, обувки и играчки, които децата предоставят на други деца в нужда. С голямо старание ги сгънаха и подредиха. Приготвиха и картичка, която изобразяваше дърво, на клоните на което бяха грейнали много красиви сърчица. Пълните кутии с подаръци родители занесоха в ДМСДГ Сливен.
Толерантност – това е хармония в многообразието. Това не е само морален дълг, но и политическа и правна потребност. Толерантност – това е добродетел, която прави възможно достигането на мира и способства за замяната на културата на войната с културата на мира.












Няма коментари:

Публикуване на коментар