сряда, 9 ноември 2016 г.

Еко ден в детската градина




Днес  08.11.2016 г след сутрешните занимания и игри, децата от всички групи  излязоха на двора да се потрудят. Прекрасният ноемврийски  ден събра малчуганите  на площадките за игра и зелените градинки, за да ги почистят  от отпадъците и листата от дърветата. Есенният вятър беше свършил своята работа и сръчните ръце на децата  бързо  напълниха  торбите с  последната „есенна премяна“ на дърветата в детската градина…. Разбира се, имаше и много смях, закачки,  и дори малки изненади.  Децата намериха скрити в тревите и листата охлювчета и насекоми, които също бяха излезли да се поразходят в топлия есенен ден.
Провеждането на Еко дни е устойчива инициатива на детската градина насочена към формиране на екологична култура, екологично съзнание и екологично поведение с оглед опазване на природата и създаване на устойчива околна среда.














2 коментара:

  1. Мисля че са още малки, за Еко ден, каде е персонала да си събират отпадаците.

    ОтговорИзтриване
  2. Както много ясно се вижда на снимките - всички са на двора -деца, учители, помощник - възпитатели. Видно е също, че децата събират есенни листа, а не отпадъци. И никак не са малки - точно на тази възраст се възпитава екологична култура и съзнание за опазване на природата.

    ОтговорИзтриване