четвъртък, 2 март 2017 г.

Отбелязваме 3 март - национален празник на България



Днес  2 март децата и учителите от клуб „Млади възрожденци” при ДГ „Елица” организираха тържествен празник, посветен на 3 март – националния празник на България. Гости на събитието бяха деца и колеги от дневен център за деца с увреждания „Св. Стилиян Детепазител”.
           Да, малка е нашата България, но много българи са оставили ярка следа в нейната история. И тази ярка следа има краткото обяснение -себераздаване до последен дъх. Врязани завинаги в паметта на поколенията, образите на Левски, Бенковски, Волов, Каблешков, Ботев и още много знайни и незнайни герои се вплитат като венец в днешната слава на Родината. Винаги ще им бъдем благодарни и задължени за това, че ни вдъхнаха частица от своята борческа воля, частица от своята обич към Отечеството ни.
           Младите възрожденци се поклониха пред техния подвиг и развълнуваха всички присъстващи с изпълнените патриотични песни и стихове.
            Следвайки заветите на безсмъртните герои и по повод на тази паметна дата 3 март, нека да си спомним колко е важно да бъдем единни и да си пожелаем винаги да бъде така!

Честит  национален празник, българи!



















Няма коментари:

Публикуване на коментар