четвъртък, 2 март 2017 г.

Аз обичам България




                     По повод 3 март, Националния празник на България  в ІV А група  „Мечо Пух”се проведе викторина на тема „Аз обичам  България”. В двата отбора от деца „Любознайко” и „Многознайко” бяха включени и родители, които да печелят точки за отбора, в който се състезават. Участниците в състезанието  показаха  самостоятелност, инициативност, самокритичност и организираност в  познавателните и практически дейности. Ориентираха се в символиката и ритуалността на най-популярните български празници, участваха в забавни задачи. Децата демонстрираха познания за бележити български личности, добра рефлексия и екипна работа по темите: „Обичам моята Родина”, „Моят роден град”, „Познай героя”, „Опознай Родината, за да я обикнеш”.
              Всички участници отговаряха  изчерпателно и подробно на въпросите, като определяха България като своя родина и Сливен, като роден град. Назоваваха и разказваха за националните символи и символите на нашия град. Приятелската надпревара се превърна в истински празник, съпътствана от песни, стихчета и танци. Публиката беше впечатлена от познанията на децата за национални и исторически теми.
               Отговорите на децата бяха оценявани от компетентно жури в състав: г-жа Дина Димитрова- старши експерт Предучилищно възпитание  в РУО – Сливен; г-жа Йорданка Кондева - главен експерт в Дирекция „Образование, култура и връзки с обществеността” в Община Сливен; г-жа Величка Христова – Директор на ХІІ ОУ ”Елисавета Багряна” – Сливен; г-жа Ирина Дюлгерова – Директор на ДГ”Елица” – Сливен.
































Няма коментари:

Публикуване на коментар