петък, 12 май 2017 г.

Педагогическа практика



На 11 май г-жа Райна Гроздева старши учител в ДГ „Елица” проведе пред учителите с децата от Подготвителна група пет годишни „Шарен свят” открита педагогическа практика на тема : „Българските народни приказки – извор на житейска мъдрост и нравствени ценности”
       Практическата ситуация беше продължение на проведената вътрешна квалификация, представена от педагозите от методическо обединение „Детски свят”. Откритата практика имаше за цел да формира нравствени представи и поведенчески модели с помощта на българските народни приказки”
       В хода на ситуацията г-жа Гроздева използва методите – беседа, дидактична игра, словесна игра, тематична песен, притча, мозъчна атака и ИКТ за онагледяване. „Телефоният разговор“ с Дора - изследователката мотивира децата за предстоящата дейност. Те с лекота разпознаваха и назоваваха български народни приказки. Определяха качества и поведението на героите в тях, предлагаха идеи, за да се повлияе положително на герои с неприемливо поведение. Проявиха умения за творческо решаване на проблеми и работа в екип. Забавлявайки се, децата обогатиха личностния си опит с качества необходими за предстоящи житейски ситуации.
























Няма коментари:

Публикуване на коментар