четвъртък, 24 октомври 2013 г.

За празника на Сливен

Еуфория, оживление, детски глъч, балони, музика, веселие – това са думите, които могат да опишат днешния празник в детската градина, посветен на деня на Сливен –Димитровден. На красиво украсената с рисунки, знамена и балони площадка се събраха всички деца. В официалната част деца рецитираха стихове за града ни, всички присъстващи пяха емблематичните за Сливен песни „Вятър ечи Балкан стене“, „Стани, стани юнак балкански“ и много други. Най-голямата атракция  на празника беше балона, който госпожа Дюлгерова с помощта на децата пусна във въздуха. В кошницата на балона беше символът на детската градина – „Еличка“, която тръгна на разходка над града, за да види отвисоко празника J.
Всички деца с голямо старание рисуваха балони, правиха хвърчила, въртелешки, рисуваха с тебешир, танцуваха…. забавляваха се  истински!
А най–накрая, за да бъде празника съвсем реален се появиха и сергии с разнообразни лакомства, шарени петлета, близалки, сладки, соленки  -  изобилие от вкусни изкушения.

            За организацията и реализирането на този весел ден се потрудиха учителите – Станева, Славова, В.Димитрова, Кичукова, за музикалното оформление –Албена Костова, а за вкусните сладки благодарим на майките и бабите, които ги изработиха!





















Няма коментари:

Публикуване на коментар