четвъртък, 24 октомври 2013 г.

Заключителен етап на проект "КЛИО"

Приключи проект "КЛИО", в който нашата детска градина беше партньор по покана на Музея на текстилната индустрия. На специално тържество на 23 октомври пред входа на Община Сливен се събраха всички участници в проекта - Националният музей на текстилната индустрия в града, ДЦДВХУ „Св.Стилиян Детепазитал”, ОДЗ „Елица” и НЧ „Дружба 1993”, които представиха предмети от проектните дейности. . На фона на музиката пред живописното платно с рисувани моменти от приказката, няколко от участниците трогнаха публиката с разказ за живота на Добри Желязков. Във фоайето на зала "Май" гостите можеха да разгледат подредената изложба с продуктите, изработени от участниците в "КЛИО" - красиви пана, щампиран текстил, плетени верижки, цветни рисунки и готовите оцветени книжки .
Събитието беше открито от директора на музея - Тони Димитрова. Гости на празника бяха зам.кмета на Община Сливен Иван Славов, представители на на общинска администрация, родители, деца, граждани.
Участниците в проекта подариха за празника на Сливен приказката "Майсторът на платове" и усмивките на всички деца!
Благодарим на  Националния музей на текстилната индустрия  за възможността да сме част от  креативната лаборатория за образование и изкуство!!!













Няма коментари:

Публикуване на коментар