неделя, 20 октомври 2013 г.

Празници на ученето в Сливен

На 20 октомври, 2013 г. /неделя/ се проведе втория фестивал за учене през целия живот. Празниците на ученето в Сливен са част от проект NELLII - Мрежа за инициативи и информация за учене през целия живот, който се осъществява от Министерството на образованието, младежта и науката с финансовата подкрепа на Европейската комисия. Партньори по проекта са: „Аз-Буки“ – национален седмичен вестник за образование и наука и Фондация на бизнеса за образованието (ФБО). Проявите се осъществяват чрез регионалните инспекторати по образованието в страната.
Идеята е да се популяризира ученето, да се направи интересно, забавно, развлекателно, достъпно за всички, без значение от възрастта, пола, образованието.
В нашите инициативи – Занимателен английски за малки и големи, Училище по танци и
Щафетно бягане под надслов „Мама, татко и аз” се включиха много деца, родители, приятели. Участниците в празника разгледаха и се включиха и в разнообразните клубове и ателиета, спортни занимания и игри,  организирани от 12 ОУ „Елисавета Багряна“.
Учители от нашата детска градина  имаха удоволствието да се запознаят със световно признатата сугестопедична методика на проф. д-р Георги Лозанов чрез въведение в курс по английски език за начинаещи под формата на игра, с водещ. Ванина Бодурова от Фондация „Проф. д-р Георги Лозанов и проф. д-р Емилия Гатева”.


Благодарим на всички учители, родители, деца и приятели, които се включиха в нашите инициативи и станаха посланици на ученето през целия живот.
В Школата за народни танци се включиха бивши и настоящи възпитаници на Маги Луканова



Да премерим сили с вързани крака




В занимателни игри, загадки, стихчета и песни думите се учат много по-лесно







Артистичната Ванина Бодурава в първата част - Въведение в урок по английски

Няма коментари:

Публикуване на коментар