петък, 30 март 2018 г.

Лапбук "България"


Днес децата от клуб „Млади възрожденци“ при ДГ„Елица“ поканиха  отново  своите приятели от ДЦ „Св. Стилян Детепазител“.  Целта на съвместната инициатива беше да изработят  ЛАПБУК.
Лапбукът е интерактивна папка с материали по дадена тема, които са представени атрактивно, интересно и изискват предварителни познания по дадена тема, подготовка на материали и желание за творчество.
Темата на Лапбука беше „България“. С помощта на атрактивна презентация в началото госпожа Гроздева припомни на  децата важни факти, събития и личности, с които всички се гордеем, че сме българи. В екипна работа децата сръчно рязаха, лепиха, рисуваха, биговаха картинки, свързани с темата – граници, столицата  - София,  велики български  личности и др. Готовите елементи децата залепиха върху папката и се получиха чудни  интерактивни книжки.
Забавно и интересно в това занимание: всички научиха как се прави  ЛАПБУК. Най-ценното в тия срещи е усещането, че създаваме приятелства, че общуваме, че взаимно си помагаме, че различието всъщност ни прави уникални. Убедихме се, че игрите, ученето и забавлението са по–хубави когато се споделят с приятели!






































Няма коментари:

Публикуване на коментар